Om Jobcast

Vår vision & historia.

Jobcast grundades i mitten av 2019 av tre passionerade entreprenörer med bakgrund inom podcast och HR. Vår ambition är att göra det lättare för företag att berätta sin historia på ett engagerat och personligt sätt. Så kallat "Spoken Word Content" har exploderat de senaste 10 åren. Bloggare har blivit poddare, böcker har blivit ljudböcker och tryckta nyheter har blivit poddnyheter. Den gemensamma nämnaren; ljud - ett format som inspirerar och bibehåller lyssnarens intresse överlägset längst tid. Utan att ifrågasätta funktionen av video vet vi att de som lyssnar ofta lyssnar betydligt längre än de som tittar. Att berätta om historiken, kulturen, kontoret och kollegorna på en arbetsplats görs inte på 30 sekunder i en video. Med hjälp av Jobcast har ditt företag möjlighet att låta talanger djupdyka i vad som gör just din arbetsplats så unik. Vi möjliggör en helt ny typ av konsumtion där talanger kan få en inblick i din arbetsplats samtidigt som han eller hon tränar, sitter på bussen eller rent av lagar mat. Jobcast hjälper ditt företag att producera och distribuera såväl företagsavsnitt (längre avsnitt där dina medarbetare berättar hur det är att jobba på just din arbetsplats) och jobbavsnitt (korta avsnitt där professionella röster läser in jobbannonser). Tack vare vår teknik kan vi kartlägga lyssnandet och hjälpa er att arbeta mer data-drivet med HR. Vi förser er med värdefull data kring vilka målgrupper som är intresserade av just din arbetsplats eller era lediga tjänster.

Varför ljud?

Multitasking
Det kanske starkaste argumentet, lyssna på lediga jobb under tiden du tränar, åker bil, sitter på bussen eller bara är hemma och tar det lugnt
Ljud skapar känslor
Att lyssna ger dig en extra dimension jämfört med att läsa
Mobilen
Precis som med mycket annat föredrar vi idag att använda mobilen när vi söker jobb. Vilket medie är bättre anpassat till mobilen än ljud?

Lyssna i vår app och låt våra verktyg hjälpa dig hitta rätt.

I Jobcasts app kan du filtrera jobb och företag efter dina önskemål. Tryck play och låt dig inspireras av din spellista.
Om du registrerar en enkel profil får du även tillgång till en rad användbara verktyg:
* Välj dina preferenser
* Få förslag på jobb för dig
* Favoritmarkera företag
* Notiser när nya jobb dyker upp
* Gör ansökan med röstpitch
Download on Google Play

Copyright © 2021 Jobcast AB. All rights reserved. Industrigatan 4A, 112 46 Stockholm. Organisationsnummer: 559205-4901